Bakó Károly vagyok, Tatán élek családommal és kutyáimmal.

1992-ben vásároltam első kutyámat, Grétit, egy bobtail-t. Gréti nagyon a szívünkhöz nőtt, szinte a gyerekeimmel együtt cseperedett fel. Tizenegy éves korában veszítettük el. Mindannyian nagyon szomorúak voltunk, hiszen olyan volt, mint egy családtag.

Egy ideig nem gondoltunk új kutyára, azonban a barátaimnál - akik vizslákat tenyésztenek - kiskutyák születtek.  Feleségem gyermekkori álma volt egy magyar vizsla...

Vizslánkkal, Apród-dal kezdtem el vadászatra járni. Megkedveltette velem ezt az életformát, s ekkor gondolkodtam el azon, hogy ki kellene bővíteni a magyar vadászok körében ismert és használt vadászkutyákat. Egy könyvben fedeztem fel az olasz griffont, amiről csak jókat olvastam és hallottam.

Szerencsémre akkor már létezett Magyarországon egy spinone kennel (Boros Emese - Berboss). Innen, - az első alomból - származik első olasz griffonom - Luna, azaz J.Ch.Berboss Cha-Cha-Cha.

Nem csalódtam ebben a fajtában, mivel a valóságban - vadászaton és a mindennapi életben - ugyanazt a sok jót tapasztaltam meg róla, amiket a könyvek is leírtak.
Ezek után kezdtem gondolkodni azon, hogy megpróbálom tenyészteni és - ha van rá mód és igény - megismertetni ezt a fajtát Magyarországon.

Második olasz griffonomat - Füge-t - holland barátainktól vásároltam.
 

Bakó Károly